Wat kan je vragen, geven en doen om in balans te zijn tijdens de Corona crisis?

Het is mooi weer, misschien is dit iets om over te mijmeren als je voor het raam, op je balkon of in de tuin in het zonnetje zit.

Het valt normaal al niet (altijd) mee om in balans te blijven, tijdens de Corona crisis is die uitdaging groter. Of je nu aan het werk bent in een vitaal beroep of achter een laptop werkt. En thuis-zijn geeft ook genoeg uitdaging: omdat je alleen bent of juist omdat kinderen thuisonderwijs hebben en/of je op elkaars lip zit.

Ik moest denken aan iets dat ik een keer tijdens een leiderschapstraining in een zorgorganisatie heb gebruikt. Ik heb het veralgemeniseerd. Het is geïnspireerd op #WRAP uit de verslavingszorg maar is, in deze aangepaste vorm, veel generieker van toepassing.

Het gaat over wat je energie geeft, wat je uit balans kan brengen en wat je kan vragen, geven en doen om in balans te blijven of komen.

Hier vind je de vragen. Hoe doe jij dit momenteel?

Persoonlijk Krachten Profiel tijdens Corona

 

extreem onveilige werkplek

extreem onveilige werkplek

Ik denk dat de kern van de oorzaak van de #onveiligheid en #werkdruk voor #kamerleden is dat we onvoldoende over #paradoxen (schijnbare tegenstellingen) spreken. Terwijl juist dat noodzakelijk is om tot verstandige oplossingen te komen voor de complexe vraagstukken in...

In Groningen is het nu ’technisch veilig’

#Shell zou in dit proces een voorbeeld kunnen zijn van hoe een bedrijf leert, het echt anders gaat doen en daarin een voorbeeld wordt voor andere bedrijven. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren al hoop ik dat #benvanbeurden deze rol alsnog pakt. Wat een pijnlijk...