Stelling: Ook het maken van een ICT analyse of administratieve taak kan als meditatie worden gedaan

In mijn beleving kan mediteren soms verheven klinken. En ‘mag’ het alleen in stilte in een bepaalde houding. Maar het gaat volgens mij om aandacht.

Toen het 30 jaar geleden nog niet hip was om te mediteren, stopte ik ook meditatieve aandacht in dans en hardlopen. Dat leidde tot minder blessures, makkelijker bewegen en mooiere bewegingen (als ik het publiek moest geloven).

Ik ontdekte dat alle repeterende activiteiten met meditatieve aandacht kunnen worden gedaan. Zoals was vouwen of schoonmaken. Met aandacht in communicatie zijn vergde meer oefening van me: én mezelf waarnemen én de ander waarnemen.

Ik merk dat ook administratieve taken (sinds HR naar de lijn is verplaatst doe je dat toch best veel als leidinggevende) of het schrijven van een stuk (over ICT issues ;-)) met meditatieve aandacht kunnen worden gedaan. Het denken en het met-aandacht-zijn samen brengen. Wat me overigens nog niet zo goed afgaat als iets niet lijkt te lukken ??.

Die taartjes ga ik morgen proberen ;-).

Met dank aan Jet Poels die het plaatje publiceerde.

extreem onveilige werkplek

extreem onveilige werkplek

Ik denk dat de kern van de oorzaak van de #onveiligheid en #werkdruk voor #kamerleden is dat we onvoldoende over #paradoxen (schijnbare tegenstellingen) spreken. Terwijl juist dat noodzakelijk is om tot verstandige oplossingen te komen voor de complexe vraagstukken in...

In Groningen is het nu ’technisch veilig’

#Shell zou in dit proces een voorbeeld kunnen zijn van hoe een bedrijf leert, het echt anders gaat doen en daarin een voorbeeld wordt voor andere bedrijven. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren al hoop ik dat #benvanbeurden deze rol alsnog pakt. Wat een pijnlijk...