Prachtige start van de dag

Vandaag kreeg ik toch een mail! Ik voel altijd vooral mijn eigen zoeken en onzekerheid dus dit was oprecht fijn te horen. Getuigt trouwens ook van #leiderschap om zo #gul te zijn met complimenten en daar de #tijd voor te nemen. Ga eens nadenken of ik dat wel genoeg doe. #reflectie

“Al sinds de #conferentie staat het op mijn lijstje om je nog even te benaderen.
Ik wilde je aangeven dat ik het echt één van de beste presentaties vond die ik ooit heb gehad.
Je stond er, sprak duidelijk, niet te hard, had een goed verhaal, de juiste dia’s erbij en het sprak me aan.
Het enige kritiekpuntje dat ik wellicht heb, is dat je tot twee keer toe je eigen verhaal wat tekort deed door aan te geven dat het natuurlijk de ‘softe kant’ was. 
Het was helemaal niet ‘soft’. Je stond daar hartstikke stevig en ik denk dat menig manager met jaloezie zag hoe jij voor zo’n groep stond.

Een prachtige #aftrap van de dag in ieder geval.

Ik weef de componenten uit jouw presentatie met genoegen in de #dialoog die ik voer met mijn medewerkers, collega-managers en de buitenwereld, om de uitdagingen waarvoor we staan in perspectief te plaatsen.”

extreem onveilige werkplek

extreem onveilige werkplek

Ik denk dat de kern van de oorzaak van de #onveiligheid en #werkdruk voor #kamerleden is dat we onvoldoende over #paradoxen (schijnbare tegenstellingen) spreken. Terwijl juist dat noodzakelijk is om tot verstandige oplossingen te komen voor de complexe vraagstukken in...

In Groningen is het nu ’technisch veilig’

#Shell zou in dit proces een voorbeeld kunnen zijn van hoe een bedrijf leert, het echt anders gaat doen en daarin een voorbeeld wordt voor andere bedrijven. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren al hoop ik dat #benvanbeurden deze rol alsnog pakt. Wat een pijnlijk...