Je bent al je beste zelf!

Het heeft lang geduurd voordat ik helder had wat ik nu ga vertellen. Ik ben benieuwd of je dit herkent….
Soms word ik een beetje droevig van al die boeken en workshops om ‘#jebestezelf’ te worden. (Sorry alle lieve goede mensen die dit doen). Het is een soort #vriendelijk #verpakte manier om (alsnog) #perfect te moeten zijn. En daarmee des te #venijniger. Want de teksten zijn #aanmoedigend maar uiteindelijk gaat het erom dat, als je maar hard genoeg werkt, je #jezelf#volledig #ontwikkelt’ tot je ‘#bestezelf’. #Perfectiedus. Want als er iets niet goed gaat, ben je dus nog niet je beste zelf. 

extreem onveilige werkplek

extreem onveilige werkplek

Ik denk dat de kern van de oorzaak van de #onveiligheid en #werkdruk voor #kamerleden is dat we onvoldoende over #paradoxen (schijnbare tegenstellingen) spreken. Terwijl juist dat noodzakelijk is om tot verstandige oplossingen te komen voor de complexe vraagstukken in...

In Groningen is het nu ’technisch veilig’

#Shell zou in dit proces een voorbeeld kunnen zijn van hoe een bedrijf leert, het echt anders gaat doen en daarin een voorbeeld wordt voor andere bedrijven. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren al hoop ik dat #benvanbeurden deze rol alsnog pakt. Wat een pijnlijk...