Individueel Dialogisch Leiderschap

Als leider leef je in een strak schema, met veel druk en veel verschillende onderwerpen.
Hoe besteed je dan effectief genoeg aandacht aan een complex vraagstuk dat voor je ligt?
En/of aan vraagstukken die essentieel zijn voor je acteren maar meestal ergens “op de achtergrond in je gedachten” blijven hangen, zoals:

  • Hoe ben ik zodanig zichtbaar dat ook medewerkers die me niet van dichtbij meemaken, vertrouwen hebben in de koers van de organisatie?
  • Vanuit mijn onderbuik merk ik dat er een aantal zaken spelen binnen de organisatie, ik wil daar mijn vinger op leggen;
  • Inhoudelijk en strategisch ben ik goed voorbereid op de veranderingen die onze organisatie te maken heeft, maar ik heb de indruk dat ik nog meer kan bijdragen als ik zelf ook een verandering door maak;
  • Enkele van mijn direct reports zijn gedreven en getalenteerd, maar krijgen onvoldoende grip op de organisatieverandering. Ik wil ze niet kwijt want ze zijn belangrijk voor onze klanten en de organisatie. Hoe kan ik hen helpen?
  • Ik heb plezier in mijn werk en voeg iets toe, maar hoe blijf ik in balans?

In een Dialogisch Leiderschapstraject van 1,5 dag sta je stil bij wat er in je organisatie speelt en wat dit van je vraagt. Na afloop is je blik verhelderd. Er is rust in je hoofd gekomen en je weet wat je te doen staat. Daarnaast heb je ervaren hoe je (nog) meer in balans, (nog) authentieker verbinding maakt met je omgeving. Locatie: Haarlem.

Als je een concreet besluit in de organisatie moet nemen en daar op korte termijn, krachtig en diepgaand op wilt reflecteren, zoeken we samen naar een moment en locatie die dit op korte termijn haalbaar maken.

Wat zeggen anderen over mij?

De mini-retraite met Jindra was voor mij de perfecte manier om in een drukke periode even afstand te nemen. De stap uit de dagelijkse hectiek bood mij de mogelijkheid om te beschouwen, naar mijn eigen rol en positie te kijken en mijn persoonlijke ontwikkeling en -vragen als bestuurder te onderzoeken.  Jindra hielp met ontrafelen, vanuit verschillende perspectieven te kijken en uit te diepen. Door met andere ogen te kijken werden nieuwe verbanden zichtbaar, en viel alles op z’n plek. Een eerder ervaren ‘zwak’ punt bleek in de dagelijkse praktijk een kracht te zijn. Kortom: een kort individueel traject dat heel nauw aansloot bij mijn specifieke leervraag én actuele situatie, dat dieper ging dan ik verwachtte met een verrassende opbrengst.  Jindra is een fijn mens, het was super om met haar te werken.

Bestuurder van een zorgorganisatie

Ik heb recent bij Jindra de Executive mini retraite gevolgd. Jindra heeft een werkvorm ontwikkeld waarbij zij in korte tijd en toch ontspannen tot de kern van een vraagstuk kan komen en routes opent naar verandering. Bijzonder om te merken hoe natuurlijk zij hierbij lagen met elkaar in verbinding brengt, waardoor je niet alleen naar buiten stapt met een plan op papier maar klaar bent om met hernieuwde energie en inzichten de volgende stap te maken. Ideaal bijvoorbeeld als je op het punt staat je 100 dagen plan te maken, aanrader!

Saskia Vlaar

Independent Digital Transformation Adviser, Supervisory Board Member


Jindra is een fantastische coach die zowel op individueel vlak en qua team performance , ons management team naar hoger niveau heeft gebracht. Naast strategie, besluitvormingsprocessen en cultuurverandering zijn ook zachtere componenten zoals, stress bij die verandering hoort en elkaar sterker maken belangrijke componenten. Ik kan iedereen die in een professionele organisatie met veranderingen en leiderschap stappen wil maken Jindra aanbevelen.

J. Taams

CEO, Broad Horizon

Jindra Kessener

+31 (0)6 3014 3749
contact@jindrakessener.nl

K.v.K.: 72302909

 

SOCIAL NETWORK

Een winstart site | Jindra Kessener © 2021 – Alle rechten voorbehouden.

Jindra Kessener

+31 (0)6 3014 3749
contact@jindrakessener.nl

 

 

SOCIAL NETWORK

 

K.v.K.: 72302909
BTW: NL001698164B14

Een winstart site | Jindra Kessener © 2021 – Alle rechten voorbehouden.