I am you and you are me

„I am you and you are me”. Deze uitspraak over ‘Hoe ben ik een goede buur’ is ook een thema uit #dialogischleiderschap:
Wij bestaan in relatie tot elkaar en vormen ons in relatie tot elkaar.

Dit, en verschillende andere leiderschaps thema’s (Oa heb de moed je uit te spreken, omarm je verdriet) kwamen op ontroerende en vrolijke wijze tot uitdrukking in de film ‘the duke’. Op grond van een waargebeurd verhaal. Aanrader!

extreem onveilige werkplek

extreem onveilige werkplek

Ik denk dat de kern van de oorzaak van de #onveiligheid en #werkdruk voor #kamerleden is dat we onvoldoende over #paradoxen (schijnbare tegenstellingen) spreken. Terwijl juist dat noodzakelijk is om tot verstandige oplossingen te komen voor de complexe vraagstukken in...

In Groningen is het nu ’technisch veilig’

#Shell zou in dit proces een voorbeeld kunnen zijn van hoe een bedrijf leert, het echt anders gaat doen en daarin een voorbeeld wordt voor andere bedrijven. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren al hoop ik dat #benvanbeurden deze rol alsnog pakt. Wat een pijnlijk...