Hoe de kerstboom helpt in donkere dagen….

De donkere dagen rond kerst zijn traditioneel gezien dagen om ‘naar binnen te keren’. Om te reflecteren en je innerlijke ruimte te voeden. In verschillende tradities noemen ze dat ook wel ‘het licht in jezelf versterken’. Dat kan op veel verschillende manieren: dans, wandelen, meditatie, gebed, adem, visualisatie, etc. 

Dit jaar helpt de kerstboom me daarbij. Hij staat, dankzij mijn echtgenoot, zeker niet dankzij mij (dan zou hij er pas de 24e staan denk ik) zoals elk jaar al direct na Sinterklaas. En iedere keer als ik langsloop staat innerlijke ruimte even centraal.

In #DialogischLeiderschap vergroot je je #innerlijke ruimte door alle perspectieven in jezelf te (h)erkennen. Hoewel ik het natuurlijk vaak genoeg heb gezien en ervaren vind ik dat toch iedere keer weer, ik kan geen goed woord vinden, een ‘wonder’ Om dat bij anderen en bij mezelf te ervaren. Vast zitten in een perspectief is nu eenmaal menselijk.

Ik wens je mooie donkere dagen! 

#leiderschap#dialoog

extreem onveilige werkplek

extreem onveilige werkplek

Ik denk dat de kern van de oorzaak van de #onveiligheid en #werkdruk voor #kamerleden is dat we onvoldoende over #paradoxen (schijnbare tegenstellingen) spreken. Terwijl juist dat noodzakelijk is om tot verstandige oplossingen te komen voor de complexe vraagstukken in...

In Groningen is het nu ’technisch veilig’

#Shell zou in dit proces een voorbeeld kunnen zijn van hoe een bedrijf leert, het echt anders gaat doen en daarin een voorbeeld wordt voor andere bedrijven. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren al hoop ik dat #benvanbeurden deze rol alsnog pakt. Wat een pijnlijk...