De 7 vinkjes

7 vinkjes vragen om een #ontschuldigende#dialoog

Hoewel mijn hoofd en hart vol zit met Oekraïne valt me ook iets anders op. Namelijk dat ik best veel boze berichtgeving zie rondom het boek #dezevenvinkjes van Joris Luyendijk . En hoewel ik van alles herken, maar gelukkig ook veel positieve dingen heb meegemaakt als vrouw op ‘de ladder’, puzzelt het me. 

Als ik het goed beluister gaat die boosheid eigenlijk over: ‘wiens #schuld is het’ en ‘waarom horen ze hem, met die vinkjes, wel en werd ik niet gehoord?! ”. 

Die boosheid en teleurstelling snap ik. Maar schieten we er iets mee op?

Wat we denk ik nodig hebben, is:

1) zien dat er heel veel #momenten zijn waarop je #selecteert. Lang voordat je formeel selecteert. Bijvoorbeeld: wie geef je #aandacht; een belangrijk onderwerp/project/team of #opleiding.  

2) #buikgevoel#objectiveren: Stel elkaar vragen over zaken als: wat verwachten we? Zijn onze verwachtingen objectief geformuleerd? Hebben we oog voor verschillende manieren waarop die verwachtingen kunnen worden waargemaakt?

3) #inzicht krijgen in je #onbewuste beelden en gedrag (over functioneren en succesvol zijn. Een anecdote: een directeur zei ooit: “als ik een talent niet ken is het geen talent”. Ik was toen even scherp en antwoordde: “dat is selectie op extraversie en profileren, en dan krijg je allemaal dezelfde types”. )

4) #stoppen met #slachtofferschap én #erkennen dat er #slachtoffers zijn. In álle groepen en culturen waarin ik me heb begeven worden mensen uitgesloten, of toch minstens niet gezien. En tegelijk maakt dat niet goed dat het gebeurt. 

Hoe? Door met elkaar een #dialoog aan te gaan over #vooronderstellingen#uitgangspunten en #beelden

En ja, dan kan het #pijnlijk zijn om je eigen #vooronderstellingen te zien. Ik vind het ook niet zo leuk om die van mij steeds weer onder ogen te komen. Maar als je elkaar gaat afrekenen op het hebben van vooronderstellingen en #privileges worden ze niet #bespreekbaar. En dat is nou net wat, al heel lang, zo hard nodig is. 

Dus laten we, ondanks de #teleurstelling, misschien wel #schaamte over je beperkte blik, het #verdriet van #gemiste#kansen en de #boosheid over hoe de wereld en de mens is, 
met #compassie voor elkaar de dialoog voeren.

Dank Joris, dat je het weer in de aandacht hebt gebracht. Met je 7 vinkjes ;-). 

#dialogischleiderschap

extreem onveilige werkplek

extreem onveilige werkplek

Ik denk dat de kern van de oorzaak van de #onveiligheid en #werkdruk voor #kamerleden is dat we onvoldoende over #paradoxen (schijnbare tegenstellingen) spreken. Terwijl juist dat noodzakelijk is om tot verstandige oplossingen te komen voor de complexe vraagstukken in...

In Groningen is het nu ’technisch veilig’

#Shell zou in dit proces een voorbeeld kunnen zijn van hoe een bedrijf leert, het echt anders gaat doen en daarin een voorbeeld wordt voor andere bedrijven. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren al hoop ik dat #benvanbeurden deze rol alsnog pakt. Wat een pijnlijk...